Columbus Förlag
Om elever som inte kan gå tll skolan
Ny upplaga! Mycket har hänt. Sju års intensivt utvecklingsarbete har gett resultat.
Hur ser skolfrånvaron ut i Sverige och utomlands? Ny forskningsöversikt ger svar.
”Hemmasittare” i den första upplagan byts ut till hemmasittande elever. Läs varför i Hemmasittande elever och vägen tillbaka.
Genom föräldrars engagemang lyfts i denna upplaga fram att omvärlden bättre måste anpassas till hemmasittande elevers behov för att deras återgång till skolnärvaro ska bli hållbar.
Hur kan man arbeta online med skolfrånvarande unga? Tio års erfarenhet kan nu presenteras.
Elever, föräldrar, socialtjänsten och skolpersonal kommer till tals i autentiska intervjuer och chattar.
Mer information hittar du på sidan om boken Hemmasittande elever och vägen tillbaka.
Ny upplaga på engelska!
Skador inom idrotten finns nu i en uppdaterad och bearbetad utgåva på engelska. Innehållet är i viss mån anpassat till den amerikanska marknaden. Mindre om längdåkning och mer om skador inom sporter som baseball och amerikansk fotboll. Läsarna får också en nyhet inom det heta forskningsområdet skadeläkning som fokuserar på att få idrottaren att komma tillbaka så snart som möjligt utan att orsaka nya skador.
Mer information: Skador inom idrotten
Köp Sports Injuries via nätbokhandeln.
Strålande recensioner av "Gustavsbergsboken"
”Har … haft lyxen att läsa denna pärla från pärm till pärm, stannat upp vid någon detalj, bläddrat tillbaka och läst igen. Vilken insats ni gjort, Rolf Ellnebrand, Marianne Landqvist, Anne-Lie Pettersson, Jan Landqvist m fl för att nästa generation ska kunna förstå och bejaka det som varit och det som kan bli i Gustavsberg och Värmdö. För er som inte hunnit läsa denna bok, läs!”
Julia Ekedahl-Lotoft, Facebook 9 augusti 2020.
”På ett föredömligt sätt redovisas byggnaders, gators och skulpturers historia, om livet i stort och smått, om alla de kända personer som gav Gustavsberg världsrykte. {Författarna berättar medryckande om den enorma expansion som KF stod för: fabriken för sanitetsporslin, de vackra vardagsföremålen (Berså, Blå Blom, Ribb), de tuffa faluröda funkisvillorna. Gustavsberg hamn blev ett samhälle i tiden. (...)
De avsnitt som bäst etsar sig fast är berättelserna från f.d. anställda i fabrikerna, som t.ex. Anne-Lie Petterssons intensiva skildring av livet i Hushållsporslinsfabriken: ´Fjorton minuter över sju stämplar jag in, den torra värmen omger mig, ljusrörsbelysningen i taket ger ett kallt sken. Ett tunt dammlager ligger på golv och bänkar trots att golvet spolas varje dag´.”
Så skriver Per Göthlin i en omfattande recension av Gustavsberg som försvann – och kom igen i Skärgården nr 102 okt 2020.
Guidade turer
Är du intresserad av att följa med på någon av våra populära guidade turer i kvarteren där gammalt möter nytt i Gustavsbergs gamla fabriksområde? Turerna bygger på innehållet i Gustavsberg 1640–1940 och Gustavsberg som försvann – och kom igen. Mer informatiion här; Gustavsberg som försvann – och kom igen.